Ajankohtaista

UUTISET JA AJANKOHTAISET TAPAHTUMAT 

Suomen Coton de Tuléar ry:n syysvuosikokous on 30.11.2019 Partalan koululla Jämsässä (Partalantie 212, 42100 Jämsä), paikalle voi saapua klo 11:30 alkaen. Varsinainen kokous alkaa klo 12:00

Tässä kokouksessa päätetään myös rodun uudesta jalostuksen tavoiteohjelmasta vuosille 2020-2024. Esitys uudesta JTO:sta on ladattavissa tekstin alla olevasta linkistä, käythän siis tutustumassa siihen ennen kokousta.

KOKOUSKUTSU & ESITYSLISTA

JALOSTUKSEN TAVOITEOHJELMA 2020-2024

Suomen Kennelliiton Jalostustieteellinen toimikunta hyväksyy coton de tuléarille seuraavan rotukohtaisen PEVISA-ohjelman:

  • Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla voimassa oleva polvitutkimuslausunto ja silmätarkastuslausunto.
  • Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24 kk vanhempi.
  • Koiran tulee silmätarkastushetkellä olla vähintään 12 kk ikäinen.
  • Perinnöllistä kataraktaa tai PRA:ta sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.
  • Diagnoosi muu vähämerkityksellinen kaihi ei sulje koiraa jalostuksesta.

Ohjelma on voimassa 1.1.2020 – 31.12.2020 (JTO-kauden loppuun) ja sen voimassaolo jatkuu 31.12.2024 saakka, mikäli rodulla vuoden 2020 lopussa on päivitetty ja hyväksytty JTO. Toimikunta toteaa, että rodun tyypilliset silmäsairaudet voisivat edellyttää tiheämpää silmätarkastusta kuin 24 kk välein tai jalostuskoirien ikää tulisi nostaa.

Genoscoper laboratories tarjoaa jäsenistöllemme 20% alennuksen seuraavista tuotteista:

  • MyDogDNA 2019
  • MyDogDNA 2019 + Optigen prcd-PRA
  • MyDogDNA 2019 + DNA-tunniste

Alennuskoodin saa jäsensihteeriltä.

Suomen Coton de Tuléar ry:n sääntömääräinen syysvuosikokous 2019 pidetään syys-marraskuun aikana.

Tarkempi ajankohta ja kokouskutsu julkaistaan tällä sivulla ja lähetetään jäsenille myöhemmässä vaiheessa.

Tervetuloa Suomen Coton de Tuléar ry:n Syyspäiville 7.-8.9.2019 Lautsian kartanolle, Hauholle

Tule viettämään rentouttavaa ja antoisaa viikonloppua yhdessä muiden cotonin omistajien kanssa. Tiedossa on mukavaa yhdessä tekemistä, toisiimme tutustumista ja luento keskusteluineen rodun piirissämme ajankohtaiseksi aiheiksi nousseista selkäsairauksista.

Lisätietoa –> toiminta / syyspäivät

Suomen Coton de Tuléar ry järjestää luennon koirien selkäsairauksista Lautsian kartanolla, Hauholla sunnuntaina 8.9.2019 kello 10:00

Tervetuloa yli roturajojen kuuntelemaan ja osallistumaan selkäluentoon, jonka tulee pitämään Eläinsairaala Aistin pääneurologi Sigitas Cizinauskas.

Syyspäivien luentomainos koirien selkäsairauksista (pdf)

—————————————————–

—————————————————–

Kennelliiton vakiosopimuslomakkeet lausunnolle

Hyvät coton-kasvattajat, Pyydämme teitä olemaan huomioimatta aiemmin saamanne Kennelliiton vakiosopimuslomakkeiden lausuntopyyntö.

Tämä viesti korvaa edellisen saman aiheen viestin. Hallituksen uudelleen saaman ohjeen mukaan hallitus kerää koosteen kasvattajien antamista lausunnoista ja vain hallituksen tekemä kooste toimitetaan Kennelliittoon.

Ohessa linkit Kennelliiton vakiosopimuslomakkeisiin, joista kommentit lausutaan ja toimitetaan sähköpostitse yhdistyksen sihteerille scdt.sihteeri(at)gmail.com 17.5.2019 mennessä. KENNELLIITTO TULEE HUOMIOIMAAN AINOASTAAN YHDISTYKSEN HALLITUKSELTA SAAMANSA LAUSUNNON.

1. Sopimus koiran kaupasta

2. Sopimus koiran kaupasta myyjälle jäävällä oikeudella käyttää koiraa jalostukseen

3. Sijoitussopimus narttukoirasta

4. Sijoitussopimus uroskoirasta

5. Sopimus koiran astutuksesta

6. Jalostusoikeuden luovutussopimus


—————————————————–
Koirien käyttäytymiskysely Helsingin yliopistossa

Olemme päivittäneet koirien käyttäytymiskyselymme ja tavoitteemme on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla. Tuottaaksemme mahdollisimman luotettavia tutkimustuloksia tarvitsemme suuret rotukohtaiset vastausmäärät ja siksi toivoisimmekin päivitettyyn kyselyymme paljon vastauksia. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa. Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain.

Olemme lisänneet kyselyyn myös uuden persoonallisuutta kartoittavan osion. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’. Uuteen kyselyymme on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin. Rotujärjestöt voivat hyödyntää kyselyn avulla kertynyttä tietoa esimerkiksi rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa tai jalostusvalintoja tehtäessä. Auttakaa meitä keräämään maailman suurin koirien käyttäytymisaineisto! Lisätietoja tutkimuksesta: lohi-kaytostutkimus@helsinki.fi Ystävällisin terveisin, Koirien geenitutkimusryhmä Helsingin yliopisto

—————————————————–

Taulukkoteknisistä syistä on jalostustietojen vuositilastoon tullut Cotonit 1/2019 lehdessä virhe kahden ensimmäisen jalostukseen käytetyn uroksen kohdalla. Pahoittelemme virhettä. Tämän linkin kautta pääset näkemään oikean version. Klikkaa tästä >>

—————————————————–

Yhdistyksemme sääntöjen mukaan kevät- ja syysvuosikokouksiin muut esille tulevat asiat on toimitettava yhdistyksen sihteerille kahta kuukautta ennen kokousta.

Inhimillisestä virheestä johtuen, on Cotonit-lehdessä ja verkkosivuillamme sääntömääräisen kevätkokouksen kutsuun tullut väärä päivämäärä (10.3.) kokouksen muiden esille otettavien asioiden toimitettamisen osalta. Oikea päivämäärä on 20.2.

—————————————————–

Tervetuloa Suomen Coton de Tuléar ry:n sääntömääräiseen kevätvuosikokoukseen Aika: 20.4.2019 klo 14.00. (Jäsenyyksien ja valtakirjojen tarkastus alkaa klo 13.30)

Paikka: Partalan kyläkoulu. Partalantie 212, 42100 Jämsä.

Kokouksessa käsitellään kevätkokoukseen kuuluvat sääntömääräiset asiat. Kokouksessa muut esille tulevat asiat toimitettava sihteerille scdt.sihteeri@gmail.com 20.2. mennessä.

Esityslista julkaistaan kokouksessa. Kokouskutsua ei lähetetä erikseen. Kokouskutsu julkaistaan Cotonit 4/2018 jäsenlehden lisäksi yhdistyksen verkkosivuilla.

Yhteistyöterveisin Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus

—————————————————–

SUOMEN COTON DE TULÉAR RY:N VUODEN COTON 2018 -KILPAILU

Yhdistys palkitsee vuosittain kevätkokouksessa menestyneimmät jäsenistön omistamat coton de tuléarit.

Yhdistys palkitsee vuosittain kevätkokouksessa menestyneimmät jäsenistön omistamat coton de tuléarit.

Kilpailuaika on 1.1.-31.12.2018, jonka tulokset tulee ilmoittaa VIIMEISTÄÄN 31.1.2019. Sen jälkeen ei ilmoittautumisia oteta enää vastaan.

Kisaan voi osallistua vain vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneet jäsenet.

Kotimaan tuloksista tarvitsee ilmoittaa vain kasvattajatulokset. Laita sähköpostin otsikon viestiksi kilpailuluokka ja koiran nimi, esim: “vuoden kasvattaja: kennenlnimi”

Ulkomaan tulosten kirjaamiseen lähetä kopiot arvostelulomakkeista sähköpostitse osoitteeseen scdt.vuodencoton@gmail.com . Laita sähköpostin otsikon viestiksi kilpailuluokka ja koiran nimi, esim: “vuoden coton: koiran nimi”. Yhden koiran 5 parasta tulosta, vain yksi koira/sähköposti 

————————————————————————————————–

xmas_2018

———————————————————————————

30.12.2018
Hallituksen puheenjohtaja Tarja Flinkman ei ole tavoitettavissa ajalla 30.11.2018 – 7.1.2018

———————————————————————————

 

Docstop: SAIRAAN KAUNIS KOIRA nähtävissä yle areenalta https://areena.yle.fi/1-4315122

Suomen Coton de Tuléar ry edustaa nimensä mukaisesti coton de tuléar koirarotua, joita rekisteröidään vuosittain keskimäärin 500. Suurin osa viime vuosien pennuista on mennyt harraste- ja kotikoiriksi. 

Cotonit ovat luonnollisesti lisääntyvä rotu ja se kuuluu PEVISAan (perinnöllisten vikojen ja sairauksien ennaltaehkäisyohjelmaan), mikä tarkoittaa sitä,  että rekisteröitävien pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla sekä voimassa oleva polvitutkimus- että silmätarkastuslausunto.

Rodun kasvattajat tekevät parhaansa jalostusvalintoja tehdessään, olemassa olevia terveystietoja käyttäen, tuottaakseen mahdollisimman tervepäisiä ja -rakenteisia yksilöitä, joista on iloa vuosiksi eteenpäin.

Yhdistyksen jalostustoimikunnan yhtenä tehtävänä on kerätä tietoja rodussa esiintyvistä sairauksista ja vioista, sekä jakaa tietoa kasvattajille heidän tekemien jalostusvalintojen tueksi.

- Suomen Coton de Tuléar ry -

———————————————————————————

Pyydämme näytteitä erityisesti PRA-lausunnon saaneista koirista lähetettäväksi Genoscoperille. Tiedote englanniksi, ja selvitys Genoscoperilta

——————————————————————————–

Tervetuloa yhdistyksen sääntömääräiseen syysvuosikokoukseen perjantaina 19.10.2018 klo 17.00 Partalan kyläkoululle, Partalantie 212, 42100 Jämsä

Jäsenyyksien ja valtakirjojen tarkastus alkaa klo 16.30.
 
Kokouksessa muut esille tulevat asiat toimitettava sihteerille 19.8.2018 mennessä osoitteeseen scdt.sihteeri@gmail.com
 
Esityslista julkaistaan kokouspaikalla.

**

30.3. Kuopiossa järjestetään jalostustarkastastus 21.4.2018

Jalostustarkastuksen tarkoituksena on tukea ja ohjata Coton de Tuléarien suunnitelmallista jalostusta ja tuoda esiin luonteeltaan hyvä, terve ja ulkoisilta ominaisuuksiltaan rotumääritelmän mukainen jalostuskoira.
Kuopio-jalostustarkastus-mainos-coton.pdf

**

18.3.2018
Jalostustoimikunta on arponut kolme jäsenyyttä Suomen Coton de Tuléar ry:ssä.

Arvonta suoritettiin kaikkien cotoneiden terveystietokyselyihin vastanneiden kesken. Yhdistyksen hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt eivät olleet arvonnassa mukana.
Kiitämme kaikista saamistamme terveystiedoista ja onnittelemme arvonnan voittajia, joille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Terveystietokyselyyn voi edelleenkin vastata alla olevan linkin kautta. Olemme kiitollisia kaikista saamistamme tiedoista niin sairaista kuin terveistäkin yksilöistä.

–> Terveystietokysely

—-

Jäsenille tiedoksi:
Kevään 2018  sääntömääräinen jäsenvuosikokous pidetään 7.4. klo 12 Partalan kyläkoululla Jämsässä.

Kokouskutsu ja esityslista toimitetaan jäsenistölle ja julkaistaan yhdistyksen verkkosivuilla viimeistään 14 vuorokautta ennen kokousta. Kokouksessa muut esille tulevat asiat toimitettava sihteerille scdt.sihteeri@gmail.com  neljä viikkoa ennen kokousta.

—-
19.11.2017 Terveystietokysely

Suomen Coton de Tuléar ry:n jalostustoimikunta kerää tietoja terveistä ja sairaista cotoneista. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikista cotoneista (myös edesmenneistä). Vastaa kyselyyn >>>

**

31.10.2017 Jalostustarkastus pohjoisessa 17.2.2018

Revonlahdella Hopeanuolen kennelissä lauantaina 17.2.2018 alkaen kello 10.

JALOSTUSTARKASTUS (PDF)
__

29.10.2017 Tervetuloa syyskokoukseen 17.11.2017 klo 18 

Kokouspaikka on Tiiriö ABC, Paroistentie 1, 13600 Hämeenlinna

Tervetuloa!

Hallitus

COTON DE TULEAR SYYSVUOSIKOKOUSKUTSU (pdf)

*

6.9.2017 Yhdistyksen syyspäivät

Yhdistyksen syyspäivät on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

*

26.8.2017 Tervetuloa Suomen Coton de Tulear ry:n syyspäiville 23.-24.9.2017 Ylöjärvelle

Ohjelmassa rentoa mukavaa yhdessäoloa, lapsille omaa ohjelmaa, jalostustarkastus, luonteen jalostustarkastus yms.

Lisätietoja oheisen linkin kautta: SYYSPÄIVÄKUTSU (pdf)

Tervetuloa!
Hallitus ja jalostustoimikunta

*

Kaivopuiston erikoisnäyttely 27.8.2017 / Kiertopalkinnot

Vuonna 2016 erikoisnäyttelyssä kiertopalkinnon vastaanottaneet!
Ilmoittakaa Tarja Flinkmanille (scdt.puheenjohtaja(at)gmail.com) kiertopalkinnon palautustapa (postitte viimeistään 23.8.2017 mennessä / Kaivopuiston näyttelyyn). Postitse toimitettaessa lähettäjä maksaa postikulut. Tämä ei koske henkilöitä, jotka ovat jo asiasta sopineet.

*

25.7.2017 Vuoden Coton kasvattaja 2016 -kilpailu

Hei kaikki, jotka olette ilmoittaneet kasvattajapisteet Vuoden Coton 2016 -kilpailuun, lähettäkää pistelaskelmanne uudelleen sähköpostiosoitteeseen scdt.sihteeri@gmail.com. Vuoden Coton kasvattajaa 2016 ei ole vielä palkittu, koska pistelaskuissa on ilmennyt epäselvyyksiä. Meillä ei ole aikaisempia laskelmia käytettävissä, joten tarvitsemme ne uudelleen 13.8.2017 mennessä. Pahoittelemme ylimääräistä vaivaa.

*

2.6.2017 Jalostustoimikunta tiedottaa

MERKITTÄVÄ UUDISTUS RODUN ETEEN

Avoimuuden ja rodun eteen tehtävää työtä varten on kehitetty uusi terveystietokysely. Toivomme saavamme tietoja jokaiselta cotonin omistajalta kaikista koirista (myös terveistä ja edesmenneistä).

Aiempi terveyskysely ei ole ollut hyödyksi kasvattajien tekemiin jalostusvalintoihin, koska ne on kerätty rajoitetusti vain jalostustoimikunnan käyttöön. Tämän kyselyn myötä kasvattajat voivat laajemmin vaikuttaa tulevaisuudessa tekemiinsä jalostusvalintoihin saadessaan laajemmin terveystietoja jalostuksen tueksi.
Vastaa terveyskyselyyn >>>

_
17.4.2017 Jalostustoimikunta tiedottaa

Kevätkokouksen 15.4.2017 asiat tiivistettynä: JTK TIEDOTE  (pdf)
_

27.3.2017 Jalostusuroksien ilmoittaminen sähköisesti

Voit ilmoittaa uroksesi yhdistyksen jalostusuroslistalle sähköisesti. Lisätietoja täältä. 

Jalostukseen tarvitaan lisää uroksia vähäisen jalostuspohjan tueksi.

_

22.3.2017 Vuoden Coton -kilpailujen tulokset julkaistu

Vuoden Coton 2016 tulokset julkaistu ja tulokset luettavissa Vuoden Coton -sivulta
Onnittelut voittajille!
Palkinnot jaetaan kevätvuosikokouksessa 15.4.2017 Jämsässä.

_
17.3.2017 Suomen Coton de Tulear ry hallitus ja jalostustoimikunta onnittelee 19-vuotiasta Snuffa -cotonia

Snuffa eli Coton Garden’s Candy Chance täytti mahtavat 19 -vuotta 13.3.2017.  Tietääksemme Snuffa on tähän mennessä korkeimman iän saavuttanut coton. Haluamme onnitella myös Snuffan omistajaa Ann-Charlott Olanderia. Paljon onnea koko perheelle ja hyviä vointeja Snuffalle edelleen.

snuffa 19 vuotta
_
16.3.2017 SKKY:n kevätkokous – cotonien urosrajoituskäsittely

SKKY:n kevätkokouksessa 15.3.2017 on SKKY:n ehdotuksesta siirretty urosrajoituksen käsittelyä mm. sen vuoksi ettei Suomen Kennelliitto suosittele PEVISA-muutoksia kesken kauden. Cotonien PEVISA on voimassa vuoden 2019 loppuun.

Kokouksessa tuli ilmi, että jäsenistö on ajatellut Suomen Coton de Tulear ry:n kevätkokouksen olevan tahallisesti laitettu sellaiseen ajankohtaan ettei sinne pääsisi ihmiset. Suomen Coton de Tulear ry:n hallitus päinvastoin on yrittänyt parhaan mukaan katsoa ajankohtaa, jolloin mahdollisimman moni pääsee osallistumaan.

SKKY esitti toiveen, että jäsenistö ja toimihenkilöt kävisivät kevätkokouksessaan rotua hyödyntävän keskustelun uroksien käyttörajoituksesta kuunnellen kumpaakin näkökantaa tasapuolisesti.

Suomen Coton de Tulear ry hallitus ja jalostustoimikunta

__

16.3.2017 Rotupäivät Revonlahdella on peruttu

Olemme joutuneet perumaan 22.4.2017 suunnitellut rotupäivät Revonlahdella, koska ilmoittautujia oli vain kolme, joka ei ole riittävä osallistujamäärä. Pahoittelemme asiaa.

Suomen Coton de Tulear ry, jalostustoimikunta
__

27.2.2017 PEVISA-muutosehdotukseen liittyvä tarkennus

Voit lukea lisätietoa asiasta täältä>>>
__
19.2.2017 Jalostustoimikunnan tehtäväkentän laajentaminen

Jalostustoimikunta antaa jatkossa myös koirien käytösneuvontaa (yhdistyksen jäsenille). Lisätietoa tästä.

___

 

31.1.2017 Rotupäivä Revonlahdella 22.4.2017

Tervetuloa rotupäiville. Tiedossa mukava tiedontäytteinen päivä rakkaan rotumme parissa. Sähköiset ilmoittautumiset >>>
Klikkaa kuvaa niin näet tiedot tarkemmin.

rotupaiva2017JPG

_
5.1.2017  Kennelliiton terveydenhuolto-ohjelma

Kennelliitto suunnittelee terveydenhuolto-ohjelmaa yhteistyössä Evidensian kanssa. Kennelliiton kyselyyn toivotaan paljon vastauksia. Vastaa kyselyyn >>>

___

17.9.2016 Syyskokouksen pöytäkirja
Suomen Coton de Tulear ryn:n syyskokouksen pöytäkirja on luettavissa tästä linkistä.
_ _

27.12.206 Näyttelytulosten ilmoittaminen sähköisesti

Näyttelytulosten julkaisemisissa lehdissä on ollut turhan paljon erinäisistä syistä johtuvia virheitä. Virheiden minimoimiseksi olemme kehittäneet alla olevan lomakkeen, jotta saisimme tulokset yhteneväisessä muodossa lisättäväksi lehteen.

Lähetä jatkossa tästä linkistä näyttelytulokset  

15.9.2016 Tervetuloa ylimääräiseen jäsenkokoukseen, joka on 29.11.2016
Esityslista
__

26.9.2016  Kennelliitolla on oma terveyskysely, josta on saatu ensimmäisiä tuloksia, yhteenvedon niistä näet tästä linkistä.

__

9.8.2016 Ulkomaiden näyttelyiden pisteet

Ulkomaiden pisteet

30.6.2016  Tervetuloa syyspäiville ja syyskokoukseen

Esite syyspäivistä ja syyskokouksesta

7.5.2016 Kevätkokouksen pöytäkirja
Suomen Coton de Tulear ryn:n kevätkokouksen pöytäkirja liitteineen on luettavissa täältä

11.4.2016 Tervetuloa yhdistyksen Kevätpäiville!
Ohjelmassa mukavaa puuhailua koirien kanssa, kevätvuosikokous ja rentoa yhdessäoloa.
Liitteessä tarkemmat tiedot ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.
Kevatpäivät 7.-8.5.2016

27.3.2016 Oletko kiinnostunut rodustamme? Cotoneiden arkeen ja rotuun pääset tutustumaan jäsenistömme COTONIT -lehden kautta kuvaa klikkaamalla.- Nautinnollisia lukuhetkiä -

cotonlehti1_2016

1.3.2016  Vuoden Coton 2015 tulokset

6.3.2016  Yhdistyksen ajankohtainen tiedote (maaliskuu 2016)

22.2.2016 Kennelliitto uusi sopimuksensa – uudet käyttöön heti
Kennelliitto on päivittänyt kaikki sopimuslomakkeensa. Kauppasopimus, sijoitussopimukset, jalostusoikeuden luovutussopimukset, astutussopimus ja osamaksusopimus on uusittu yhdessä kuluttajaviranomaisten kanssa. Sopimukset ovat kuluttajansuojalain mukaiset ja kohtuulliset molemmille osapuolille. Uudet sopimukset ovat käytettävissä heti, mutta vanhoja sopimuslomakkeita voi käyttää vuoden 2016 loppuun asti.–> Tiedote

16.2.2016  Tärkeää infoa Vuoden Coton 2015 kilpailusta!
Vuoden Coton 2015 kilpailun pisteiden laskut

5.2.2016  Hei kaikki Suomen Coton de Tuléar ry:n jäsenet!
Liitteessä ensimmäinen tiedote yhdistyksen ajankohtaisista asioista! Tiedotteen on tarkoitus toimia lehden ja muiden tiedotuskanavien tukena ja tuoda reaaliaikaisempaa tietoa yhdistyksen toiminnasta jäsenillemme. Tutustuthan tiedotteeseen ja otamme mielellämme teiltä palautetta vastaan!

Tiedotteessa myös ohjeet jäsenmaksun maksamista varten. Muistathan maksaa jäsenmaksun 25.2.2016 mennessä, emme lähetä jäsenmaksusta erillistä laskua.
Palautetta ja kyselyitä tiedotteeseen liittyen voi osoittaa yhdistyksen sihteeri Päivi Toivolalle: sihteeri.coton@toydogs.net.
Cottonimaisia talvipäiviä,
Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus ja toimihenkilöt

Yhdistyksen ajankohtainen tiedote (helmikuu 2016)

Kennelliiton tiedote – Jalostukseen ja kasvatukseen liittyviä asioita tiedoksi

7.1.2016 Syyskokouksen pöytäkirja
Suomen Coton de Tulear ryn:n syyskokouksen pöytäkirja liitteineen on luettavissa täältä

1.1.2016 Yhdistyksen hallitus
Suomen Coton de Tulear ry:n toimihenkilöt ovat vaihtuneet, voit lukea lisää täältä

Suomen Coton de Tuléar ry:n hallitus kiittää kaikkia jäseniä kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2016. Kiitämme myös lämpimästi kaikkia tänä vuonna kortensa kekoon kantaneita toimihenkilöitä ja tapahtumiin osallistuneita.

uusivuosi

Suomen Coton de Tuléar ry onnittelee yhdistyksemme kasvattajia Teija Frondén (Kennel Whiteheart Lane) ja Jenni Peltola (Kennel Semper Amigo) upeasta kasvatustyöstä rodun eteen! Molemmat on palkittu 5.12.2015 Vuolasvirta palkinnolla. Lämpimät onnittelut.

vuolasvirtapalkinto
Kuva:  Jarmo Hilpinen

12.11.2015 Lähetteet virallisiin terveystutkimuksiin voi nyt tilata etukäteen sähköisesti.

18.10.2015 Kutsu jalostustarkastukseen

Jalostustarkastus

23.9.2015 Syyskokouskutsu

Syyskokous

1.9.2015 Tutustu Cotonit lehden sähköinen nro 3-tiedote

29.7.2015  Tutustu TurkkiHelppiin

28.7.2015 Tiedote syysvuosikokous 2015

Kokouskutsu

 

16.7.2015

Hei kaikki jotka saitte viime vuonna Kaivopuiston erikoisnäyttelyssä kiertopalkinnon. Yhdistys on päättänyt seuraavaa: pokaaliin voi kaiverruttaa jokainen koiransa nimen omalla kustannuksellaan tai palauttaa ilman kaiverrusta.

Hallituksen puolesta Teija

 

25.6.2015 Valokuvauskilpailu

Cottonistien valokuvauskilpailu alkakoon! Koska alkuperäinen aikataulu olisi kovin kiireinen (kuvat 30.6 mennessä), jatketaan kisaa 26.7 asti! Hallitus ja tuomarit toivottavat kaikille onnea kilpailuun!

Valokuvauskilpailu

 

11.6.2015 Piirustuskilpailu

Piirustuskilpailu

9.6.2015 Helsingin Seudun Kennelpiirin Match Show 2015

4.6.2015 Uudet ohjeet koirien terveyden tarkkailuun koiranäyttelyissä

19.4.2015 Speciality 2015

2.4.2015 Auta keräämään tietoa rotumme terveystilanteesta, vastaa Kennelliiton terveyskyselyyn

5.3.2015 Uusi jalostuksen tavoiteohjelma on valmistunut

Tässä muodossa JTO on Kennelliiton JTT:n ja SKKY:n hallituksen hyväksymä.

Jalostustoimikunta toivoo kaikkien rodusta kiinnostuneiden perehtyvän
uuteen JTO:aan. Mukavia lukuhetkiä!

Coton de tuléar jalostuksen tavoiteohjelma 2015-2019

—-

Yhdistyksen hallitus on 31.1.2015 pitämässään kokouksessa valinnut
jalostustoimikuntaan seuraavat jäsenet:
- Saila Kippo
- Mirjam Ruhanen
- Hannele Törmänen ja
- Charlotta Karlsson

Onnea ja menestystä uudelle jalostustoimikunnalle mielenkiintoisen tehtävän parissa.

Ajankohtaiset tiedot myös yhdistyksen facebook-sivuilta >>

Sääntömääräinen kevätvuosikokous 15.3.2015 ja esityslista>>

Valtakirja (PDF)

Vuoden 2015 jäsenmaksun eräpäivä on 31.1.2015 >>

Vuoden Coton 2014 -kilpailuun viimeinen ilmoittautuminen on 31.1.2015 >>

Suomen Kennelliiton rokotusmääräykset alkaen 01.01.2015 >>

Suomen Kennelliton päivitetty Koirarekisteriohje 2015 >>

Kennelliitto tiedottaa: Suuri määrä coton de tuléar -rotuisia koiria siirretty FI-rekisteriin >>

Syysvuosikokous 4.10.2014 kokouskutsu ja esityslista >>

Suomen Coton de tulear ry hakee eri alojen osaajia ja yhdistystoiminnasta kiinnostuneita mukaan vapaaehtoistoimintaan.
Tiedustelut ja hakemukset 30.9.2014 mennessä sähköpostitse: sihteeri.coton@toydogs.net
(Julkaistu 21.9.2014)

MyDogDNA Passi syyskuun 2014 ajan vain 99€!
Hintaan sisältyy MyDogDNA-testipaketti, mukaan lukien cotoneiden CMR2 ja PH1.
MyDogDNA (PDF-tiedosto)

8.8.2014 TIEDOTE: MAAILMAN VOITTAJA -NÄYTTELY 2014

WDS

Suomen Coton de tulear ry:n uusi virallinen logo, julkaistu 21.7.2014

Suomen Coton de Tuléae ry logo
_

Yhdistyksen syyspäivät 13.-14.92014 Heinolassa

Paikka: Seikkailukeskus Saksala, Viilajärventie 199, 18300 Heinola

Sitovat ilmoittautumiset maksuineen sekä syyspäiville että jalostustarkastuksiin 29.8. mennessä. Ilmoittautumiset, tiedustelut ja erityisruokavaliotiedot Anu Junikalle p. 040-7794611 tai email: anu.junikka@gmail.com

OHJELMA JA LISÄTIETOJA (PDF)

_
Jalostustoimikunta kerää tietoja cotoneiden selkä- ja luustosairauksista, julkaistu 25.5.2014

Suomen Coton de Tulear ry:n jalostustoimikunta kerää tietoa cotonien välilevyn tyristä, selkien kalkkeutumisista ja muistakin luusto-ongelmista ja siitä syystä pyytää diagnooseja cotonien kasvattajilta ja omistajilta.

Kyseisiä sairauksia on esiintynyt cotoneilla, ja siksi olisi tarpeen kerätä mahdollisimman paljon tietoa. Mikäli koirallasi on ilmennyt selkä- tai muita luustosairauksia, jalostustoimikunta on erittäin kiitollinen saadessaan tietoja näistä. Tietojen avulla pyritään kartoittamaan cotoneiden luustosairauksia. Tavoitteena on löytää keinoja näiden sairauksien ennaltaehkäisyyn.
Kopio lääkärin diagnoosista riittää, jos koiran nimi ja rekisterinumero ilmenee diagnoosista. Laitathan myös tietoa koiran kuntoutuksesta, mikäli sinulla on siitä tietoa.

Kopiot voi lähettää postitse:
Saila Kippo
Suomen Coton de Tulear ry / Jalostustoimikunta
Metsämiehenpolku 9
40270 Palokka.

_

Suomen Coton de Tulear ry:n kevätpäivät Järvenpäässä 24.-25.5.2014 on PERUTTU, julkaistu 13.5.2014

Suomen Coton de Tulear hallitus tiedottaa: 24–25.05.2014 Järvenpään Vanhankylän kartanolla suunnitellut kevätpäivät on jouduttu peruuttamaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi, minimi osallistujamäärä 20 henkilöä jäi saavuttamatta.
Yhdistyksen toimihenkilöt pahoittelevat asiaa, niiden aktiivisten jäsenten kohdalla, ketkä olivat ilmoittautuneet.
Jos mahdollista pyrimme järjestämään kaikille halukkaille tulevan kesän/syksyn aikana yksipäiväisen turkinhoito tilaisuuden, vaikka grillitulen äärellä.

Ystävällisesti
Suomen Coton de Tulear hallitus

_
9.5.2014 Merihelmen Komisario Palmu todettu CMR-kantajaksi

Suomen Coton de Tulear ry:n jalotustoimikunta päätti alkuvuodesta 2014 geenitestauttaa kaksi jalostusurosta, joiden ensimmäisen polven jälkeläismäärä ylittää 100 pentua. Suomen Kennelliitto on suositellut, ettei missään rodussa yhdelläkään yksilöllä jälkeläisten määrä ensimmäisessä sukupolvessa olisi yli 100.  

G-Lavanono Pratele Jetynky:n (Nono) on aiemmin tänä vuonna todettu olevan CMR-sairas.  Nyt toisen paljon käytetyn uroksen, Merihelmen Komisario Palmun (Nitro) on todettu olevan CMR-kantaja.  Merihelmen Komisario Palmun isä Vetiver de la Vanille Bourbon on geenitestattu CMR-terveeksi, joten kantajuus periytyy äidiltä: VANESSA DU DOMAINE DE LUNIRAY, jonka jälkeläisten jalostuskäyttö on kokonaisuudessaan melko suurta ja siten CMR on periytynyt laajalle jalostuspohjalle eteenpäin.

CMR periytyy autosomaalisesti peittyvästi, joten kaikki Nonon 123 ensimmäisen polven jälkeläistä ovat perineet yhden kopion geenivirheestä ja ovat näin ollen vähintään sairauden kantajia.

Nitron ensimmäisen polven jälkeläisistä todennäköisyyslaskennan mukaan noin puolet on vähintään kantajia. Kantajat eivät itse sairastu CMR:ään, eikä kantajuus haittaa normaalia elämää. Kantajia voidaan käyttää jalostukseen, mutta niitä suositellaan yhdistettävän vain geenitestillä terveeksi todettuun toiseen osapuoleen. CMR-sairaita koiria ei jalostukseen tulisi lainkaan käyttää

Lue koko tiedote: TIEDOTE MERIHELMEN KOMISARIO PALMU (PDF)

__

9.5.2014 Kiertopokaalien palauttaminen

Palautusohjeet erikoisnäyttelyn kiertopalkintopokaaleista

MUISTATHAN palauttaa erikoisnäyttelyn kiertopalkinto pokaalit seuraavasti:
1. Jos osallistut SKKY:n erikoisnäyttelyyn 31.8.2014 voit tuoda pokaalin tullessasi
2. Jos et osallistu SKKY:n erikoisnäyttelyyn 31.8.2014 palautahan pokaalin hyvissä ajoin ennen näyttelyä osoitteeseen:
Teija Frondèn, Drombomvägen 824, 07720 Malmgård, puh: 0400 655 506

Mukavaa kesää kaikille!

Suomen Coton de Tulear ry:n hallitus

__

23.4.2014 Suomen Coton de Tulear ry:n kevätpäivät Järvenpäässä 24.-25.5.2014

Kevätpäivät alkavat lauantaina klo 11 yhteisellä kahvitilaisuudella ja päättyvät sunnuntaina iltapäivällä. Kevätpäiville on mahdollista osallistua myös vain päiväksi. Ohjelmassa turkinhoito-opastusta ja mukavaa yhdessäoloa.

Otathan mukaan pesua varten seuraavat asiat:
- Shampoot ja hoitoaineet
- Harjat ja fööni
- Trimmauspöytä, jos sinulla on sellainen

Päivällinen lauantaina klo 17.00 ja sen jälkeen illalla mukavaa yhdessä oloa ja seurustelua grillin äärellä, otathan tuolloin omat grillieväät mukaan.

Sunnuntaina ohjelmassa on TOKO- ja näyttelyharjoittelua sekä OPEN SHOW (avoimet kaikille).

Lisätietoja osallistumismaksuista:
Päivämaksu lauantaille 35€ per henkilö ja lapset 10€ sisältää ruokailun ja ohjelman.
Koko viikonlopun maksu on 65€ yhdistyksen jäsenelle ja 85€ ei-jäsenelle.

HUOM! Caravan majoitus myös mahdollista, lisätietoja:
http://www.vanhankylanniemi.fi/

Kevätpäivien OHJELMA (PDF)

MUISTATHAN sitovat ilmoittautumiset 9.5.2014 mennessä. Ilmoitathan erikoisruokavaliosta.
satu.aronen@kymp.net tai 040-860 5299
Yhdistyksellä on oikeus muutoksiin.

Sydämellisesti tervetuloa!

Suomen Coton de Tulear ry:n hallitus

 

__

7.4.2014 Muutoksia MyDogDNA-passin kattavuudessa

Hyvä Coton de Tulèar rotua harrastava asiakas

olette erittäin aktiivisesti lähteneet kartoittamaan rodunne tautiperimää MyDogDNA-palvelulla ja kartuttamassa tietoa rodunne perinnöllisten sairauksien kuten CMR2 (multifokaalinen retinopatia) sekä PH1 (primaarinen hyperoksaluria) levinneisyydestä. Haluamme muistuttaa teitä, että nämä kaksi testiä ovat jatkossakin saatavillanne osana MyDogDNA passia – yhdellä näytteenotolla ja yhteishintaan. Rodunne Banderas-tautitesti on kuitenkin väliaikaisesti poistunut valikoimastamme siirtyessämme entistä tehokkaampaan perimänlukuteknologiaan. Valitettavasti joudumme teknisistä syistä tässä yhteydessä myös väliaikaisesti mitätöimään teille aiemmin raportoimamme Banderas-tuloksen, mutta pyrimme palauttamaan koiranne vahvistetun testituloksen tietokantaan mahdollisimman pian. Pahoittelemme teille tästä mahdollisesti koituvaa haittaa! Ystävällisin terveisin, MyDogDNA-tiimi

__

21.3.2014 Jalostustoimikunta tiedottaa, CMR-sairas uros G-lavanono Pratele Jetynky (tiedote julkaistu omistajan ja kasvattajan luvalla)

Jalostustoimikunta kiinnittää useisiin rodun terveyteen liittyviin asioihin huomiota ja yhtenä niistä on perinnöllisen geenitestillä testattavissa oleva CMR-silmäsairaus. Lue lisää CMR-silmäsairaudesta sekä lista testatuista koirista.

Jalostustoimikunta on testauttanut koiran nimeltä G-Lavanono Pratele Jetynky kyseisen sairauden osalta. Urosta on käytetty paljon jalostukseen ja osa sen jälkeläisistä on geenitestattu. Kaikki aiemmin testatut koirat ovat olleet CMR-sairauden kantajia.

Koiralla on 32 pentuetta ja 123 pentua. Toisen polven jälkeläisiä sillä on 177. Geenitestillä on nyt varmistettu, että G-Lavanono Pratele Jetenky  on CMR-sairas. Kaikki sen ensimmäisen polven jälkeläiset ovat CMR-kantajia. Niitä ei tulisi yhdistää testaamattomaan toiseen osapuoleen, eikä lainkaan CMR-kantajakoiriin. Tällä tavoin on mahdollista ehkäistä sairauden leviämistä. Jalostustoimikunta asettaa toiveen, että kyseisen uroksen testaamattomat jalostuskäytössä olevat jälkeläiset testattaisiin ennen kuin koiria käytetään jalostukseen. Mikäli CMR-kantajaa käytetään jalostuksessa, on syytä varmistaa, että yhdistelmän toinen osapuoli on CMR-terve

. CMR-kantaja ei sairastu itse sairauteen eikä kantajuus vaikuta koiran elämään, mutta jalostuksessa ei kahta kantajaa saa yhdistää. Mikäli kaksi kantajaa yhdistetään, on vaarana syntyä CMR-sairaita koiria. CMR- kantaja tulee aina parittaa CMR-terveen kanssa. CMR-geenitesti on ollut käytössä jo vuodesta 2007. Se on vapaaehtoinen ylimääräinen testi, jota jo useat kasvattajat (myös ulkomailla) ovat käyttäneet jalostuksen tukena välttääkseen yhdistämästä kahta sairauden kantajaa sekä välttääkseen sairaita yksilöitä.

Myös Suomen Kennelliitto suosittelee geenitestien käyttöä: ” Jos vialle tai sairaudelle on olemassa geenitesti, sitä tulisi käyttää apuna estämään sairaiden koirien syntyminen. Geenitestillä ei ole tarkoitus karsia sairausgeeniä nopeasti pois kannasta, vaan mahdollistaa kantajien jalostuskäyttö”. (Kennelliiton yleinen jalostusstrategia)

CMR-silmäsairauden Coton de Tulearilta voi testata:
- Optigenilla
- Genomialla
- MyDogDNA -passilla (sis. myös PH1)

__

13.3.2014 Kevätkokouksen pöytäkirja 2014(PDF)

__

21.2.2014 Kennelliiton silmä- ja polvipaneelit huhtikuussa

__

16.2.2014 Jalostustoimikunta kerää jatkuvasti terveystietoja cotoneista

TERVEYSKYSELY (PDF) Voit lähettää kyselyn täytettynä:

Saila Kippo
Suomen Coton de Tulear ry / Jalostustoimikunta
Metsämiehenpolku 9
40270 Palokka.

__

16.2.2014 Hallitus tiedottaa hallituksen toimihenkilömuutoksista

SCdT tiedote hallituksesta eronneet 16.2.2014 (PDF)

__

26.1.2014 Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous

16.2.2014 Kokouskutsu kevätkokous 2014 (PDF)

__

17.1.2014 JTO 2014-2019

Suomen Coton de Tulear JTO 2014-2019

__

9.1.2014 Ilmainen Hannes Lohen geenitestitilaisuus

25.1. Ilmainen Hannes Lohen geentitutkimustilaisuus Hyvinkäällä 25.1.2014 klo 11-15. Lisätietoja.

__

9.1.2014 Hallitus tiedottaa

Mikäli sinulla on kevätkokouksen esityslistalle asioita, jotka haluaisit että käsittelemme kevätkokouksessa, laitathan ne sihteerille menemään 19.1 mennessä osoitteeseen sihteeri.coton@toydogs.net

__

3.1.2014 Kasvattajamainokset

Uusia kasvattajamainoksia otetaan vastaan pitkin vuotta. Mainos on voimassa kalenterivuoden loppuun, vaikka se ilmoitettaisiin kesken vuoden. (1.1-31.12).

Mainos maksetaan Suomen Coton de tulear ry:n tilille. Tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen tiedoista. Vanhat mainokset poistetaan sivuilta huhtikuussa, mikäli et ole maksanut kasvattajamainostasi 31.3. mennessä.
Laitathan mainoksesi webmasterille osoitteeseen webmaster.coton@toydogs.net ja liitäthän mukaan kuittikopion maksetusta maksusta.

HUOM! Lehteen oli päässyt virheellinen toimitusosoite, yllä oikea.

__

3.1.2014 Vuoden Coton -kilpailu Yhdistyksen jäsen voi ilmoittaa koiransa Vuoden Coton 2013 kilpailuun 31.1.2014 mennessä. Ohjeet ilmoittamiseen.

__

1.1.2014 Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

SCdT ry hallitus

__

2013 31.12.2013 Yhdistyksen nettisivut on uusittu.

Täydennyksiä ja päivityksiä tehdään julkaisun jälkeenkin. Toivottavasti sivut palvevat kaikkia nykyisiä jäseniä ja tulevia cotonin omistajia sekä kasvattajia. Palaute: webmaster.coton@toydogs.net

__

31.12.2013 Findogs tarjoaa alennusta yhdistyksen jäsenille

. FINDOGS __

__
18.12.2013 Jalostustoimikunta tiedottaa koskien Coton de Tulear rodun PEVISA-ohjelmaa
Suomen kennelliiton jalostustieteellisen toimikunnan (JTT:n) päätös 10.12.2013 (11/2013): Toimikunta toteaa, että nykyisen tiedon perusteella on perusteltua säilyttää rodussa 12 kk:n silmätarkastusväli. Toimikunta jatkaa coton de tulearin nykyisen PEVISA-ohjelman voimassaoloa 31.12.2014 asti.
Jalostustoimikunta: Saila Kippo, Pirjo Lindblom, Anu Junikka
__
6.12.2013 Yhdistys / Jalostustoimikunta kerää tietoa Cotonien välilevyn tyristä, selkien kalkkeutumisista ja muistakin luusto-ongelmista ja siitä syystä pyytää diagnooseja Cotonien kasvattajilta ja omistajilta.

Kyseisiä sairauksia on ollut Cotoneilla ja siksi olisi tarpeen kerätä tietoa.

Kopio lääkärin diagnoosista riittää, koiran nimi ja rekisterinumero ilmenee diagnoosista.
Jos on lisää tietoa kuntoutuksesta, kiitos.

Kopiot voi lähettää postitse:

Saila Kippo
Suomen Coton de Tulear ry / Jalostustoimikunta
Metsämiehenpolku 9
40270 Palokka.

 

__

22.11. 2013 Kennelliiton silmätarkastusohjetta on päivitetty (PDF)