Geenitestaustilaisuudet

GEENITESTITILAISUUDET – MAHDOLLISUUTESI VAIKUTTAA RODUN TULEVAISUUTEEN

Jokainen coton on yksilö omine piirteineen, mahdollisine vikoineen ja sairauksineen ja jokainen cotonin omistaja voi kantaa kortensa kekoon rodun terveyden puolesta käyttämällä cotoninsa joko joukkonäytteenottotilaisuudessa tai antamalla koirasta verinäytteen rokotuksen yhteydessä Hannes Lohen koirageenitutkimuksiin.

Laboratorion projekteista löytä tietoa täältä.
Näyttenottotilaisuuksia järjestetään myös koirakerhojen toimesta, näyttelyiden yhteydessä, erilaisissa koiratapahtumissa – annathan oman panostuksesi rotumme eteen. Yhdistys pyrkii tiedottamaan myös uutisissa näistä tapahtumista aina tietoa saatuaan.

Näytteiden otto:

Näytteiden ottaminen ei maksa mitään, vain lomakkeen täyttämisen ja koiran viemisen näytteenottoon rekisteripaperi mukana.

Seuraavan linkin kautta löydät lomakkeen, mikä täytetään ennen näytteenottoon menoa 

”Koirien perimä kartoitettiin muutama vuosi sitten ja sen myötä on avautunut huikeita mahdollisuuksia eri rotujen perinnöllisten sairauksien, rakenteen, värin, koon ja erilaisten käyttäytymispiirteiden geenitaustojen selvittämiseen. Koirien ainutlaatuinen populaatiohistoria ja roturakenne ovat suotuisia geenitutkimukselle. Verrattuna vastaaviin tutkimuksiin ihmisillä, koirien geenitutkimuksessa geenejä voidaan löytää merkittävästi pienemmällä näytemäärällä jopa monitekijäisiin sairauksiin. Geenitutkimuksen tavoitteena on tunnistaa geenivirheitä erilaisiin perinnöllisiin sairauksiin ja muihin ominaisuuksiin eri roduissa, kehittää sairauksille geenitestejä jalostuksen apuvälineeksi ja soveltaa saatua tietoa ihmissairauksien selvittämiseen. Geenilöytö avaa aina myös mahdollisuuksia tautimekanismien ymmärtämiseen ja se luo pohjaa diagnostiikan, hoitojen ja mahdollisten lääkkeiden kehittämiseen. (teksti: koirangeenit.fi/Helsingin yliopisto)”

HANNES LOHEN LABORATORIO