Turkinhoito-ohje

Koiran pesun voi tehdä monella tapaa; koira pestään suihkuhuoneen lattialla tai sitten uitetaan altaassa. Pesuaineen laimennus on aina huomioitava, jos koira pestään uittamalla altaassa. Tällöin pesuaine laitetaan yleensä suoraan allasveteen, ei koiraan, ja sama toistuu hoitoaineen kanssa.

Tässä yksi esimerkki turkin perushuollosta:

1 vaihe: Lue pesuaineen käyttöohjeet, mikä on laimennussuhde, ja tee pesuaine valmiiksi. Kastele koko koira hyvin, levitä shampoota turkkiin osissa ja puristele, sen jälkeen huuhtele. Älä anna shampoon vaikuttaa pitkään, jottei karva kärsi. Hyvin likainen koira kannattaa pestä useamman kerran kuin että antaa shampoon seisoa turkissa. Jos karva on hyvin likainen, suosittelemme niin montaa shampoopesua, että karva on puhdas. Jos koira ei ole kovin likainen, pese vain karva, älä ihoa, jottei iho pääse kuivumaan ja koiran oma ihorasva häviä. Kun koira on puhdas, painele turkki kuivaksi pyyhkeellä.

2.vaihe: Katso hoitoaineen laimennussuhde ja tee hoitoaine valmiiksi. Levitä hoitoainetta kaikkialle koiran karvaan. Anna vaikuttaa hetki ja sitten huuhtele hyvin. Huom. jotkin hoitoaineet saavat jäädä turkkiin, ja se on luettavissa hoitoainepullon ohjeesta.

3.vaihe: Kuivaa turkki hyvin pyyhkeeseen painelemalla, älä hankaa, se voi katkaista karvan.

Kääri koira pyyhkeeseen tai nosta se hoitopöydälle. Leikkaa kynnet ja kuivaa korvat. Jos korvakarvoja tarvitsee nyppiä, tee se samalla.

4 vaihe: Avaa takut; jos takut ovat tiukassa, voit käyttää hoitoainesuihketta, se usein helpottaa takun aukaisua. Käytä takun aukaisemiseen takunavaus välinettä, esim. Pooch Pro Brush (tämä laite avaa turkin takun hellävaraisesti). Koiraa ei silloin satu ja ylimääräisiä karvoja ei lähde. Kun koira on takuton, aloita kuivaus. Käytä kunnon kuivainta, säästät sillä aikaa. Kuivaa karva järjestyksessä alhaalta ylöspäin, älä liian kuumalla. Käytä hyvää harjaa, ns. aukikampausharja on suositeltava. Huolehdi, että turkki tulee varmasti tyvestä asti kuivaksi. Kun turkki on kuiva, käy se kauttaaltaan läpi tiheällä kammalla. Laita tukka kiinni. Anturakarvat voi siistiä koneelle tai saksilla.

Nyt sinulla on kaunis ja puhdas coton de tuléar!

turkinhoitovalineet