Turkinhoito

Cotonin turkki on sen ylpeys ja kaunis komistus. Tässä on yhdet ohjeet turkinhoitoon, joita voit hyödyntää.

Turkinhoidon on oltava säännöllistä, jotta turkki pysyy hyvänä. Turkinhoito on aloitettava jo pentuna, jotta pentu tottuu sen hoitoon. Yleensä coton pestään 1-3 vk välein, riippuen karvan laadusta ja likaisuudesta. Likaista turkkia ei saa koskaan harjata, sillä se kuluttaa ja katkaisee karvan.

Coton vaihtaa pentukarvan pois, ja karvanvaihto alkaa noin 7-8 kk ikäisenä. Silloin turkki teettää paljon töitä, ja turkki kannattaa tällöin pestä useammin. Pesussa ja kuivauksessa irtokarva lähtee, ja uusi karva kasvaa paremmin. Jos koiraa halutaan kuitenkin kammata pesujen välissä, niin tulee käyttää siinä yhteydessä turkkiin jätettävää hoitoainetta. Se helpottaa kampaamista. Pesujen välillä kampaaminen voi kuitenkin kuluttaa turkkia liiaksi.

Koirien pesuaineita on paljon, ja kokeilemalla löytyy kullekin koiralle parhaiten sopiva. Suosittelemme käyttämään mietoja pesuaineita, jotka sopivat usein toistuvaan pesuun. Kaksi kertaa vuodessa on hyvä käyttää syväpuhdistavaa shampoota, joka poistaa turkista kaikki jäämät. Vain silloin tällöin käytetään shampoita, jotka on tarkoitettu valkoiselle turkille. Valkoisen turkin shampoot ovat yleensä vahvoja, ja usein käytettynä ne voivat pilata karvan. Jos turkki vaatii, kerran kuukaudessa tehty öljyhoito voi vahvistaa karvaa.

Turkin hyvinvointi lähtee myös sisältäpäin eli koiran hyvästä kunnosta ja tasapainoisesta, monipuolisesta ruokinnasta!